Ma jön a külső HDD-t és Boost mode-ot támogató 4.50-es PlayStation 4 frissítés

Ma adja ki a Sony a számos újdonsággal, és a PlayStation 4 Pro-ra elérhető Boost Mode-dal érkező 4.50-es rendszerfrissítést.

A frissítés nyílt bétája február 3-án indul, és ahogy már megtudtuk, támogatja a külső HDD-t is, fejlesztették a PS VR részt, jön a Voice Chat a Remote Play-hez, illetve kizárólag PlayStation 4 Pro-ra elérhető lesz a Boost Mode.

PS4 firmware frissítés 4.50

Boost mode (kizárólag PlayStation 4 Pro konzolon)

A csak PS4 Prora elérhető Boost Mode jobb teljesítmény nyújt majd olyan korábbi játékoknál, melyekhez nem érkezett olyan frissítés, mely kihasználná a Pro gyorsabb CPU-ját és fejletteb GPU-ját. Ez eléggé megdobhatja az FPS-t a 30 és 60Hz-en futó játékoknál is.

Játéktól függően a megnövelt CPU sebesség miatt gyorsabb töltési időre is számíthatunk. A Boost Mode nem hoz javulást garantáltan minden játékban.

A Boost Mode-ot a PlayStation 4 Settings menüjében érhetitek el. Menj a ‘Settings’-be, aztán a ‘System’-be és keresd meg a ‘Boost Mode’-ot, pipált ki, és ezzel be is kapcsoltad.

Külső HDD

A felhasználók már külső tárhelyre is letölthetik és tárolhatnak PS4 játékokat. Dugd be az USB 3.0 szabványú HDD-t, válaszd ki a ‘Devices’-ben található ‘USB Storage Devices’-t, és formázd le. Természetesen ezzel minden korábban rajta tárolt tartalom törlődik róla.

Megjegyzés: a HDD-nek USB 3.0 kompatilibisnek kell lennie, a mérete pedig minimum 250GB és maximum 8TB közt lehet.

PS VR Fejlesztések

A PS VR Cinematic Mode felbontása jobb lesz, ha a PS VR képernyőméret Small-ra, vagy Medium-ra van állítva, illetve a frissítés után a Cinematic Mode képfrissítése 90Hz-ről 120Hz-re növekszik.

A PS VR támogatja már a Blu-Ray 3D lemezeket is, melyek megtekintését a felhasználók a headsettel már sztereoszkóp 3D-ben élvezhetik

Voice chat a Remote Playhez

Már Remote Play-en is használható a Voice chat Windows PC-n, Mac-en és Xperia készülékeken. A mikrofonodat a Remote Play app Tool bar-ján található mikrofon ikonnal kapcsolhatod ki és be.

Elérhetőség

Egy okostelefon kinézetű ikon jelzi, ha a felhasználó be van jelentkezve a PSN-re, de nincs a konzoljánál.

Egyedi háttérkép és profilszín

A Settings-ben a Theme kiválasztásával egyedivé teheted a képernyőt. Válaszd a ‘Custom’ lehetőséget és adj meg bármilyen képernyőmentést, ami ezentúl megjelenik majd a PS4 főképernyőjén. Ezzel együtt elérhetővé vált egy új lehetőség is, amivel egyedivé tehető a felhasználói Profil oldal. Egyedi borítókép alapján a PS4 megad néhány támogatott színt is.

Megosztási Tevékenységek

A felhasználók jobban személyre szabhatják, mit osztanak meg az Activity Feeden. Létrehozhatnak egyedi történeteket, szöveggel, képpel, játékos és játék címkékkel. Ezt a What’s New, Profile, vagy a Content Info képernyőkön találhatod meg.

Tevékenységek Adatvédelme

Minden egyes külön bejegyzéshez beállítható lesz, hogy kivel szeretnéd megosztani. Ezt külön állíthatod videókhoz, képernyőmentésekhez, élő adásokhoz, a PS Áruházhoz, és PS Zenéhez is. A megosztás után is megváltoztatható, hogy ki lássa a bejegyzést.

Mentési Adat Gyorselérése

Menj rá egy játékra, nyomj Options gombot és válaszd ki az ‘Upload/Download Saved Data’-t. Ezzel könnyedén feltöltheted a PS4 mentést a PS Plus Online tárhelyre, vagy letöltheted a mentést a PS Plus online tárhelyről a PS4-re.

A Capture Gallery-ből a SHAREfactory-ba

Válassz ki egy képernyőmentést, vagy videót a Capture Galleryből, majd nyomj Options gombot, mely után kiválaszhatod, hogy rögtön a SHAREfactoryba küldd azt szerkesztésre.

GIF támogatás: a felhasználók mostantól GIF-eket is megoszthatnak a SHAREfactoryból az Activity Feedsbe.

PS Üzenetek és Közösségi app frissítés

A PS Messages and Communities app-ok frissülnek Android és iOS rendszereken:

Amikor party felkérést kapunk egy barátunktól a PS Messages-en keresztül, a felhasználók a következő gyorsreagálásokkal válaszolhatnak: “I’ll join later” vagy “Sorry, I can’t join.”

A Communities appban a felhasználók a Settings > View Status of PSN Services lehetőséggel gyorsan megtekinthetik a PSN szolgáltatások állapotát.

A Communities appban az iOS felhasználók láthatnak majd egy jelvény ikont, amivel megtudhatják, érkezett-e új bejegyzés a közösségükben.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük