Egyelőre úgy tűnik, nem Jeremy Soule szerzi az új Elder Scrolls játék zenéjét

Jeremy Soule, a Skyrim csodás zenei anyagáért felelős zeneszerző nyilatkozata szerint, egyelőre nem dolgozik a The Elder Scrolls 6-on.

Jeremy Soule szerezte a Skyrim, Oblivion és a Morrowind zenéjét is, aminek természetesen nagyon szerepe van az említett játékok varázslatos világának megteremtésében. Úgy tűnik azonban egyelőre, hogy sajnos a hatodik részhez nem tér vissza.

Korábban Soule összetűzésbe került a Bethesdával, mivel a kiadó a zeneszerző megkérdezése és beleegyezése nélkül tartott egy a Skyrim zenéjét felölelő koncertet.

“A tisztán látás kedvéért, semmi közöm a koncerthez, és nem az eredeti zenei anyagot fogják előadni,” mesélte akkoriban.

„Mindent hallás alapján szedtek le és jegyeztek kottába. Ez a folyamat mindig hibákkal teli, legyen bármilyen jó is.”Nem tudom, kik adják elő, de nem támogatok egy olyan koncertet, mely az én nevemet és zenémet használja, illetve amire semmi rálátásom, és semmiféle módon nem működtem benne közre.”

Lehetséges, hogy e korábbi összetűzés keserítette meg a Bethesda és Soule közt a munkaviszonyt, de az is lehet, hogy ettől teljesen független okok húzódnak a háttérben, azonban nagyon valószínű, hogy az Elder Scrolls 6-ban más szerző zenéjét hallhatjuk majd.

A Fallout zeneszerzője, Inon Zur felelős amúgy a hamarosan megjelenő Elder Scrolls Blade zenéjéért, így nem lenne túl nagy meglepetés, ha esetleg vele dolgozna tovább a Bethesda.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük