super mario odyssey

Új videón a Super Mario Odyssey világa és az amiibo támogatás

A Super Mario Odyssey is része volt a Nintendo Direct bemutatónak, és egyre lenyűgözőbb, amit látunk.

A jövő hónapban megjelenő legújabb 3D Mario platformjáték most még többet megmutatott magából.

Itt van például Cappy, a Mario fején levő sityka. Ő a ‘Sapka Királyságból’ érkezett, hogy szövetségbe lépjen a Peach hercegnő megmentésére siető Marióval, ugyanis a hercegnő fején meg Cappy tesója, Tiara van. A játékban egy csomó ruha lesz, melyből néhány csak bizonyos helyeken hordható, néhány pedig a korábbi Mario játékokból tér vissza. A fenti trailerben például a Mario Maker-es kosztüm, és a Dr Mario ruházat látható. Női játékosoknak kedveskedve, Mariót láthatjuk póló nélkül is.

A Nintendo felfedett két új pályát is: Shiveria, a havas királyság, és a Bubblaine, egy tengerparti királyság. Persze lesz a pályákból jó sok, melyekre Power Moon-okból utazhatunk, mely a játék fő gyűjthető cucca lesz.

Ezekből nagyon sok lesz elrejtve egy pályán, amik megtalálásában három karakter segít majd minket, Talkatoo, a madár; a pénzéhes béka; és Amiibo nagybácsi, aki az amiibo-kra reagál majd.

super mario odyssey amiibo

Ha már amiibo. A játékban felhasználható három amiibo képességét már tudjuk. A Wedding Mario, Wedding Peach, és Wedding Bowser ezekhez a karakterekhez felold egy esküvői ruhát, illetve a Mariós átmeneti sebezhetetlenséget, a Peaches plusz életet ad, míg a Bowseres felfedi a pénzek helyét abban a világban, ahol vagy.

Ezen kívül a világokban lesznek minijátékok is, mint a Koopa Freerunning (versenyzős), az ugrálóköteles Jump Rope Challenge, és még egy kisautós RC Car Challenge, is.

A Super Mario Odyssey a Nintendo Switch konzolra érkezik október 27-én, mellyel együtt egy új, Mariós Switch hardvercsomag is elérhető lesz, Mario témájú Joy Conokkal és Mariós hordtáskával.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük