Cyberpunk 2077 minden infó

Cyberpunk 2077 – minden infó, amit az RPG-ről megtudtunk

A CD Projekt RED nagyon odatette magát az E3 2019-en és ha volt valaki, aki nem várta eddig a Cyberpunk 2077-et, most már az is.

Cyberpunk 2077 Keanu Reeves

A CD Projekt RED új RPG-jében ezúttal nem egy fantasy tájat lovagolhatunk be, hanem egy hatalmas, sci-fi metrolopolisban találjuk magunkat. A fejlesztő szerint tényleg hatalmas játék lesz, még Geralt harmadik kalandjait is maga mögé utasítja.

Nem elég, hogy Keanu Reeves is benne lesz a játékban, úgy néz ki, még a zenei anyagban is benne lesz a keze munkája.

Lássuk, mit tudunk eddig a Cyberpunk 2077-ről.

Cyberpunk 2077 megjelenési dátum

Hosszú évek után, az E3 2019-en végre megtudtuk, hogy a Cyberpunk 2077 2020. április 16-án jelenik meg.

Cyberpunk 2077 előrendelések

Két kiadásban lehet megrendelni a Cyberpunk 2077-et. Ezek az alapkiadás és a Gyűjtői Kiadás. A játék digitális változatához jár még a zenei anyag is, egy digitális művészeti könyv, egy Cyberpunk Könyv, valamint egy pár háttérkép a operációs rendszerünk asztalára.

Alapkiadás

 • Megfordítható borító
 • Világmagyarázat
 • Egy Night City képeslap
 • A Night City térképe
 • Matricák

Gyűjtői Kiadás

 • Gyűjtői Kiadás doboz
 • Gyűjtögetős acéldoboz
 • kb. 25 cm magas szobor a főhősről
 • Keménykötésű művészeti könyv
 • Fém tűk
 • Quadra Vtech Metal kulcstartó
 • Egy NCPD bizonyítéktasakba tett, magyarázatokkal ellátott másolat az „A visitor’s guide to Night City” útmutatóról
 • Hímzett felvarrók
 • Világmagyarázó
 • Képeslapok
 • Térkép
 • Matricák
 • Cyberpunk 2077 demó

A CD Projekt Red a Gamescomon és az E3-on is bemutatta a Cyberpunk 2077-et. Ez látható a fenti videón.

Az augusztusi PAX Westen új játékmenet demót is bemutatnak majd.

Cyberpunk 2077 karakterkészítés

A Cyberpunk 2077-ben egy V nevű zsoldost alakítunk majd. Főhősünk nemét és kinézetét változtathatjuk majd kedvünk szerint.

A rendszer nagyon hasonlít a Mass Effectéhez, ahol is meghatározhatjuk a karakterünk háttértörténetét, a karakterek pedig ez alapján reagálnak majd a párbeszédek során.

Cyberpunk 2077 Keanu Reeves E3 bemutató

Ahogy már az egész internet tudja, Keanu Reeves is benne lesz a Cyberpunk 2077-ben. Egy Johnny Silverhand nevű tech srácot alakít majd, és az infók szerint nagyjából annyi párbeszédsort írtak neki, mint a főhősnek.

Johnny Silverhand amúgy az egyik leghíresebb Cyberpunk művész egyben, úgyhogy az a hír járja, hogy Keanu énekelni is fog néhány Cyberpunk 2077 betétdalban.

Keanu Reeves Cyberpunk 2077 bemutató

Cyberpunk 2077 játékmenet

A Cyberpunk 2077 első személyű nézetet használ, amit azért választottak a fejlesztők, hogy a játékosok jobban átérezzék a világ méretét és sokkal közelebb érezhessék magukhoz a bűnt és a fertőt. Az is közrejátszik ebben, hogy saját karakterünket alakítjuk, nem pedig egy előre megtervezett főhős kalandjait kísérjük végig, mint például a Witcherben Geraltét.

A Cyberpunk 2077 elég erőszakos és brutális lesz. Minden lövés darabokat szaggat le az ellenfelekről, katanával pedig megszabadítjuk őket végtagjaiktól is, de lesz olyan fegyver kategória is, amivel fedezékeken lőhetünk keresztül és ezáltal embereken is.

A stimulánsok is nagy szuerepet játszanak majd. Ezek segítségével extra sebességre tehetünk szert, vagy más előnyökhöz juthatunk az ellenfelekkel szemben. A Cyberpunk 2077 az első olyan CD Projekt játék, ahol olyan fejlesztőket alkalmaztak, akik kifejezetten a harcokra specializálódtak.

Ehhez képest érdekes tény, hogy a Cyberpunk 2077-et végigvihetjük anélkül, hogy egy árva lelket is bántanánk.

Ahogy egy jó RPG-től elvárjuk, a Cyberpunk 2077-ben is hatalmas szerepet kapnak döntéseink, a küldetéseket pedig többféle képpen is elvégezhetjük. A játéknak is több befejezése lesz.

A Night City-t bejárhatjuk gyalog, de beülhetünk autókba, vagy motorokra is pattanhatunk. Utazhatunk repülő járművekben is, ám ezeket nem irányíthatjuk majd. Az utazások közben válthatunk harmadik személyű nézetbe is. Plusz királyság, hogy mindezt töltőképernyő vagy egyéb más akadástól mentesen tehetjük meg.

Csakúgy, mint ahogyan a Witcher 3-ban Geralttak füttyenhettünk a lónak, a Cyberpunk 2077-ben is lesz egy hívórendszer a járműveknek. A játékban lehet majd úszni, vagy vezethetünk autókat és motorokat, azonban repülő járműveket és hajókat nem.

A Cyberpunk 2077 világa

A Cyberpunk 2077 Night Cityben játszódik, mely egy hatalmas, városnegyedekkel, mindent átszelő autópályákkal, sötét sikátorokkal és neonfényekkel teli jövőbeli metropolisz. Nincs annyi fény azonban, mely a város alatt húzódó sötétséget megvilágíthatná.

Olyan félig ember, félig gép lények lakják az alvilágot, akik tele vannak beültetésekkel és módosításokkal. Az orvosok kétes klinikákon ültetik be a kütyüket bárkinek, aki képes megfizetni. Őket kell meglátogatni, ha át akarunk látni például a falakon. A világot a cégek uralják, a szakadék gazdag és szegény közt pedig elképzelhetetlenül hatalmas.

Cyberpunk 2077 Night City

A CD Projekt Red elmondása alapján a Night City eddigi legnagyobb világuk. A sűrűn lakott városnegyedek teljes egészében felfedezhetőek és bemehetünk minden házba. Karakterünkkel bérelhetünk bárhol lakást.

A Night City New York, Los Angeles és Tokyo egyvelegének képzelt világa, és hat körzetre oszlik:

 • Városközpont: Ez a Night City központi helye, és az azt irányító hatalmas cégek szíve. Luxuslakosztályok, gazdag lakosok és patent neonfény mindenfelé.
 • Santa Domingo: Ha a városközpont a cégek szíve, akkor Santa Domingo maga a Night City szíve. Ez a körzet irányítja a teljes metropoliszt. Egy ipari terület, tele gyárakkal, erőművekkel és generátorokkal.
 • Pacifica: A Pacifica nem a gyámoltalanoknak való. A Night City alvilága szervezi kétes ügyei teljesen nyilvánosan. Bandák gyülekezőhelye.
 • Watson: A Watson egy piaci labirintus. Tömött utcák, virágzó élet. Az ázsiai közösség kedvelt helye.
 • Heywood: A Night City latinó területe, és egyben kalandjaink kezdetének helyszíne is. Itt található a lakásunk.
 • Westbrook: Az igazán luxuskerület. Hírességek, nyüzsgő éjszakai élet és olyan kajáldák, amiket nem sokan engedhetnek meg maguknak.

Van ezeken kívül egy Badlands nevű terület is, amit a 2077 előtti 50 év teljesen elpusztított. A Badlands-t is fel lehet majd fedezni gyalog, autóval vagy motorral.

Cyberpunk 2077 karakterosztályok

A Cyberpunk 2077-nek nincs egy teljesen konkrét, elhatárolható karakterosztály rendszere, hanem olyasmi inkább, mint az Elder Scrolls, ahol azokon a területeken fog karakterünk fejlődni, amelyiken a legtöbbet használjuk. Van azonban három osztályfa, amiken képességeket tudunk fejleszteni:

 • Netrunner: mester hackerek, akik bárhova betörnek és bármilyen rendszerbe behatolnak. Biztonsági eszközök manipulálása, ajtónyitás és titkosítások feltörése, ez mind az ő asztaluk. A Netrunnerek képesek rácsatlakoztatni magukat bármilyen rendszerre. A legjobb választás a lopakodást kedvelő játékosoknak.
 • Techie: ők a legjobb modderek. Képesek a legjobb cuccokat legyártani, fejleszteni a tárgyakat és fegyvereket, és bármilyen helyzethez könnyedén alkalmazkodnak a smartok segítségével. Használhatnak drónokat, ágyukat és még sok hasonlót.
 • Solo: magányos zsoldosok, akik fő erényei a harci képességük. Az asztali RPG-ben a Solo karakterek bérgyilkosok, kidobók, ilyesmi. Ők a legerősebb, leggyorsabb és leginkább harcedzett osztály a Cyberpunk világában.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 multiplayer

A Cyberpunk 2077 mindenek előtt egy egyszemélyes játék. Ettől függetlenül a CD Projekt RED együtt dolgozik a Digital Scapesszel, akik segédkeznek a Cyberpunk 2077 többjátékos komponenseinek gyártásában, de ez nem lesz benne a játékban induláskor. Valószínűleg amolyan frissítésként lesz betéve valamikor a játék megjelenése után. A Digital Scapes csinálta amúgy a Be the Zombie módot a Dying Lighthoz.

Cyberpunk 2077 szerelmi szálak

Igen, lehet majd szexelni a játékban. Azt hiszem ez senkit sem lep meg egy olyan kiadótól, akiknek a Witcher szériát köszönhetjük.

Itt azonban még tovább ment a csapat, és míg Geralt 200%-ig hetero volt, itt lehet majd melegek is lehetünk, de biszexuális beállítottság is működik majd.

A Cyberpunk 2077-ben teljesen meztelenek lehetnek a karkterek, de a párkapcsolatok túlmutathatnak a szimpla szexen.

A Cyberpunk 2077 2020. április 16-án jelenik meg PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokra.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük