mass-effect-andromeda

Mass Effect: Andromeda párbeszéd lehetőségek, avagy mik ezek az ikonok

A Mass Effect Andromeda a Dragon Age nyomdokaiba lépve olyan párbeszéd rendszert használ, mellyel nem csak az előző részekben megismert paragon és renegade páros által alkotott jó és a rossz opciók léteznek, hanem viselkedéstől, hozzáállástól és hangulattól függően többféle módon reagálhatunk.

[alert type=blue ]További Mass Effect Andromeda tippekért és trükkökért ide kattints.[/alert]

A rendszerrel együtt bevezetésre került a párbeszéd lehetőségekhez kapcsolódó négy új ikon is, melyek közül nem mindegyik lehet egyértelmű.

Szeretném most bemutatni nektek, hogy mit jelentenek tehát a párbeszéd felületen megjelenő kis ikonok, és azoknak milyen kihatásai vannak a játékra.

Először nézzük azokat, melyeknek hatása van a későbbiekben.

mass_effect_andromeda_parbeszed_ikonok

Következményekkel bíró párbeszéd ikon

Amikor nem csak a hangulatunk szerint lehet válaszolni, a párbeszéd karikában található ikonok azt jelzik, hogy választásaidnak következményei lesznek.

A szóban forgó lehetőség ikonjait fentebb látod. Nézzük, mit jelentenek:

  • szétágazó nyilak: ebből általában több van egyszerre, és azt jelenti, hogy előreviszed a beszélgetés szálát. Amennyiben ezt az ikont választod, a beszélgetés témáját lezárjátok, és többé nem változtathatod meg, nem választhatsz helyett más lehetőséget.
  • kérdőjel: ezt választva még több információhoz juthatsz a témát illetően, ami néha egy almenüt nyit meg, még több opcióval. Ezt választva nem marad abba a beszélgetés, és nem is kötelezed el magad semmilyen válasz felé.
  • két figura: ez azt jelenti, hogy közelebb kerülsz a másik félhez, szorosabb barátságot köttök. Ez nem zár ki a szerelmi lehetőségből, és még a loyalty küldetésekben is segít majd.
  • nagy szív: ez a flört ikon, de nem fog rögtön eredményre vezetni. Hosszú és kitartó munka kell komolyabb kapcsolatok kialakításához.

Hangszín párbeszéd ikonok

Az ilyen ikonokkal ellátott párbeszéd opcióknak nincsen konkrét kihatása a történtekre, ezek inkább afféle jellemformáló megoldások, hogy úgy érezd, úgy alakítod a karaktered jellemét, ahogy neked tetszik.

Ryder pszichológiai profilját bármikor megtekintheted a Codex-ben, ugyanis Lexi folyamatosan frissíti azt a párbeszédek során mutatott viselkedésed és válaszadásaid alapján.

  • érzelmi párbeszéd ikon: a párbeszéd kör bal felső sarkában mindig a kis szívecske található, ami az érzelmekre utaló ikon. Az ilyen reakciókat választó játékosokat a szívük vezeti, és emberséget, megértést tanúsítanak, de ide tartozik az utálat és megvetés is.
  • logikai párbeszéd ikon: a fogaskerék jelöli az olyan válaszadásokat, melyek alapjait logikai érvek alkotják, lényegre törő és hatékonyságot szem előtt tartó válaszokról van szó. Ezt választják általában azok, akiknek mindig a cél lebeg a szemük előtt, és semmi sem tántoríthatja el őket azok elérésétől.
  • általános párbeszéd ikon: ezt egy spirál jelöli. Ezek általában viccelődések, hangulatjavítások. Az ilyen ryderek mindig a dolgok jó oldalát látják, és mindenben a kalandot keresik.
  • szakmai párbeszéd ikon: a jobb alsó sarokban elhelyezett spirál a szakmai hozzászólásokat jelölik. A dolgokat szakmai szemmel tekinted, és hivatalos hangnemben közlöd a mondanivalódat, amit néhányan szeretnek, néhányan viszont túl begyöpösödöttnek tartanak.

Ezek alapján már remélhetőleg mindenkinek kicsit tisztább a párbeszéd rendszer, és könnyebben tudjátok majd saját magatok kialakítani Ryder személyiségét, és a többiekhez való viszonyát.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük