final fantasy 7 remake

Végre megtudtunk néhány részletet a Final Fantasy 7 Remake-ről

Jó érzés végre magától az igazgatótól hallani a Final Fantasy 7 Remake-ről.

final fantasy 7 remake

A Final Fantasy 7 Remake nem lesz teljes mértékben hű a mára kultikussá vált eredeti részhez, mesélte Tetsuya Nomura igazgató. Például a még 1997-ben olyan nagyszerűen működő körökre osztott harcrendszer például nem szerepel majd az újban.

Bár nagyon várjuk már, milyen harcrendszer váltja majd fel a körökre osztott módszert, erről sajnos még nem tudtunk semmit, azonban egy kevéske részletre most fény derült.

Nomura a képekkel kapcsolatban jegyezte meg, hogy az egyiken például Cloud fedezéket használ.

„A történetben van olyan helyzet, mikor lopakodni kell, nem ronthatsz rá az ellenfélre az út közepén,” meséli Nomura.

„Az eredeti verzióban véletlenszerű harcokba keveredtünk, mert ott a képzeletünkre volt bízva az út, amin haladunk. Az újban viszont konkrétan látjuk, hol haladunk, mi a környezet, így a valósághűség megkövetelte, hogy ilyen legyen az új rendszer.”

A Final Fantasy 7 remake új rendszerében feltűnő fedezékkereséssel akár teljes harcokat is elkerülhetünk, ha úgy akarjuk, azonban természetesen a szokásos belerohanós módszer is rendben van, ha a játékos úgy akarja.

Nomura elmondta, hogy Barret is használhatja a fedezékeket, és vannak is „külön a lövészeknek kialakított elemek”, de részleteket erről még nem árult el.

final fantasy 7 remake

A másik Final Fantasy 7 Remake kép a híres Skorpió őr harcot mutatja be, és Nomura erről is mesélt. A nagyobb harci terület miatt itt a játékosok válthatnak majd Cloud és Barret közt.

„Amikor az ellenfél például olyan helyzetben van, hogy Cloud kardjával nem érhetjük el, hatékonyabb, ha Barretre váltunk. Stratégiailag is így jövünk ki jobban,” meséli.

„A Skorpió őr harc közben változtatja helyzetét és támadásait, amely során olyan megoldásokat láthatunk, melyet az eredeti részben nem. A képen az is észrevehető, hogy rakéták is alázúgnak, szóval akció dús csata lesz.”

Az akciók súlyossága nem merül ki a harcokban, ugyanis a Final Fantasy 7 Remake-ben a játékosok „a pályákat és tárgyakat is rombolhatják,” valamint arra is lehetőségünk lesz, hogy az ellenfelek részeit leromboljuk, mint mondjuk a fenti Skorpió őr lábait. A Final Fantasy 7 Remake részekben jelenik majd meg, de megjelenési időpont még nincs. Valószínűleg első körben PlayStation 4-en láthatjuk majd, remélhetőleg már idén.

Nomura elmondta, hogy a Square Enix csapatának még „egy kis időre szüksége van, hogy erősítsék a Final Fantasy 7 Remake rendszerét.”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük