The last guardian

Végre aranylemezre került a The Last Guardian!

Elhalasztották, megváltoztatták, eltörölték, de visszahozták, és végre elkészült a The Last Guardian.

Annyi év után, a sokak által nagyon várt játék végre aranylemezre került, ami annyit jelent, hogy elkészültek a fejlesztéssel. Innentől kezdve már csak javítások formájában érkezhet hozzá frissítés. A nagy eseményt a Sony Worldwide Studio főnöke, Shuhei Yoshida tweetelte:

„Olyan régóta várok már, hogy kimondhassam ezt… A The Last Guardian aranylemezre került! Annyira várom, hogy végre eljusson hozzátok”

A The Last Guardian fejlesztését egészen elképesztően, majdnem 10 éve kezdte meg, még 2007-ben a Team Ico. Először a 2009-es E3-on került nyilvánosságra egy 2011-es megjelenési dátummal. Ezután sok gond érkezett: először is a fejlesztést PlayStation 3-ról áthelyezték PlayStation 4-re, majd két kulcsfontosságú tag, Fumito Ueda és egy másik Team Ico tag is elhagyta a Sony-t, majd jöttek a megjelenést eltoló hírek.

A 2015-ös E3-on aztán ismét megjelenési időpontot kapott, 2016. októbert, de sajnos szeptemberben ezt is eltolták, mert sok bugot találtak a játékban.

Kilenc év után viszont, végre úgy tűnik sikerült befejezni az alkotást, és december 7-én megtapasztalhatjuk mi is azt az élményt, amire Shuhei Yoshida oly büszke.