Monster Energy Supercross 2 játékteszt

Monster Energy Supercross 2 Játékteszt

Az AMA Supercross Championship licenszével rendelkező Monster Energy Supercross 2 a Milestone új játéka, melyben a 450SX és 250SX kategóriákban próbálhatunk ki 80 hivatalos versenyzőt.

Bevezető

Az olasz Milestone stúdiónak már szép történelme van hasonló játékokban, amit ezúttal is kamatoztat. A Monster Energy Supercross 2-ben lehet egyszeri versenyeket tolni, de bajnokságokat is indíthatunk és karrier mód is bekerült a játékba. A gyakorlást két külön training mód segíti.

A tudás és a licensz megvan, a játékmódok pedig ígéretesek, azonban a játék sajnos sok tekintetben elmarad a mai versenyjátékoktól, és nem sok változás történt az első részhez képest sem.

Monster Energy Supercross 2

Játékmenet

A 21 motorossal induló versenyek egyik legfontosabb pillanata a rajt. Ezt szerencsére akkor is tudjuk manuálisan indítani, ha automata váltáson van a beállítás. Amennyiben a rajtod jó, úgy a pálya hátralevő részén csak saját hibáiddal kell versenyezned, de ha nem, akkor viszont komoly harcokba kell bocsátkozni a 20 másik versenyzővel, és ilyenkor elég zsúfolt lesz a terület. Átlagos játékosként az a tapasztalatom, hogy a jó rajt után lehet nyerni, de ha rossz az indulás, akkor esélytelen feljebb kerülni.

A versenyek közben használhatóak vizuális segédeszközök is, amik mutatják az ideális sebességet, kanyarbevételt, stb. Az ugratók kimenő és bemenő szakaszai kritikusak a lendület és a sebesség megtartása miatt, ezek kitapasztalása viszonylag sok időt vesz igénybe.

Monster Energy Supercross 2

Karrier mód

A karrier kezdetekor létrehozhatjuk saját versenyzőnket. Elég kevés lehetőség áll rendelkezésünkre a karakter kialakításához – van néhány arc, de semmilyen vonást nem módosíthatunk, nincsenek csúszkák, de még a karakter nemét sem adhatjuk meg.

Az is fura, hogy a karakternek csak egy nyolc betűből álló nevet adhatunk meg. A karakterünk cuccait egy ideig nem nagyon cserélhetjük, amíg elég pénzt össze nem gyűjtünk. Ez elég sok időt vesz igénybe, ugyanis ahhoz képest mennyi pénz jön be, a cuccok elég drágák.

Két osztály közül választhatunk karrier módban, illetve választhatunk hozzá egy gyártó is, de ez nem sok előnyhöz juttat minket. A lényegi dolgot, azaz a pénzt a szponzorok adják majd.

Monster Energy Supercross 2 pályaszerkesztő

A szponzorok által lefektett követelmények nem túl érdekesek, vagy sokszínűek, illetve gyatrán szkripteltek. Hiába az egy szponzor kérése, hogy végezzünk legalább a 14. helyen, ha mi elsők is leszünk, akkor is olyat reakciót kapunk, hogy „egy felejthető verseny volt.”

Összességében, a Supercross 2 karrier módján nem sokat változtattak, és felejthető, unalmas játékmódot kaptunk vele.

A kommentátorok Ralph Sheheen és Jeff Emig, akik jól kiegészítik a versenyek hangulatát, azonban a szövegeik sajnos nem túl kreatívak, és elég sok ismétlődő mondat van a repertoárban, ami hosszú távon elég fárasztó tud lenni.

Monster Energy Supercross 2

Van azért jó is…

A Supercross 2 legjobb játékmódja a Compound, ahol szabadon gurulhatunk különböző környezetekben. A motorozást jól kiegészíti a játékmód által keltett szabadságérzet, és még eközben is gyakorolgathatunk. Kezdetekben a Compound világa elég szűkös, de idővel egyre kitágul a terület.

Nem vet túl jó fényt egy versenyjátékra, ha a legjobb játékmód pont egy nem versenyes szabadmotorozás.

További pontokat gyűjt a Compund azzal, hogy bekerült egy pályaszerkesztő is, amiket fel is tölthetünk.

A Monster Energy Supercross 2-vel az a probléma, hogy nem pár évvel ezelőtt jött ki. Akkor megállta volna a helyét, manapság azonban mind megjelenésében, mint játékmenetében nagyon kevés, és nem sok olyan értéket tud felmutatni, ami megfogná a játékost.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük