A Blizzard első, nyilvánosan bejelentett bukása – vége a Titannak

A Blizzard mindig híres volt arról, hogy akár évekig csúsztatja játékait csak azért, hogy aztán minden várakozást felülmúló robbanással dobják azt a piacra. Most azonban nincs mit csúsztatni, a Titan kódnevű MMO fejlesztését a Blizzard leállította. Mike Morhaime vezérigazgató bejelentése alapján a játék nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és jobbnak látták, ha leállnak a fejlesztésekkel. Nem világos, miért vártak ilyen sokat, már hónapokkal ezelőtt is gondban voltak. „Borzalmas volt ezt a döntés meghozni,” tette hozzá Chris Metzen. Az biztos, bár nem ez az első, a fejlesztés közepette leállított Blizzard játék, gondoljunk csak a StarCraft: Ghost-ra, akkoribban még nem volt ekkora internetes jelenlét.

Érdekes egyébként, hogy a Starcraft: Ghost fejlesztését hivatalosan sosem állították le, és nem is fűzött ilyen bejelentést a Blizzard hozzá, a Titan-t pedig hivatalosan sosem jelentették be, mégis közleményt adtak ki rá.

Szóval a döntést borzalmas volt meghozni, nem csak 7 évnyi munkát helyeztek a Lomtárba, bizonyos elemzők szerint a Blizzardnak ez $50 millióba került. Valaki még tovább megy és szerinte 100-200 fejlesztő évi $100,000-os fizetésével számolva, ez az összeg $70-140 millió közé tehető.

Szerencsére a Blizzard olyan helyzetben van, hogy ez nem dönti őket nyomorba, továbbra is képesek a minőségi játékokra koncentrálni és pénzt is tudnak beletenni.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük