nioh

Nioh magyarázó: milyen hatásuk van az elemi támadásoknak

Az Nioh elemi erőinek használatával megkönnyítheted a harcokat.

Nioh

Mint ahogyan sok RPG-ben, a Niohban is vannak olyan elemi erők, ami hatással vannak az ellenfelekre, és ránk is. Néhány keményebb ellenféllel vívott harcot igencsak megkönnyít majd az, ha tudod, melyik elem mit csinál.

A segítség a hivatalos japán Nioh twitterről érkezett.

nioh

Ismerd meg a Nioh elemi erőit és azok hatásait

  • A tűz elem egy ideig folyamatosan sebzi az ellenfelet.
  • A víz elem növeli az ellenfél által bekapott sebzés mértékét. Ha eltalálod őket vízzel, utána a sima támadások többet sebeznek rájuk.
  • A szél elem csökkenti az ellenfél törés ellenállást és a védekezés/kitérés esélyét. Szóval ha megsebzed őket széllel, utána sokkal gyorsabban kifáradnak.
  • A villám elem lassítja az ellenfeleket mozgásukban, és támadásaikban, szóval könnyebb előlük kitérni.
  • A föld elem megduplázza a Ki Felhasználást. Így az ellenfelek sokkal gyorsabban kimerülnek egy-egy nagyobb támadás után, amit után mi képesek vagyunk brutál nagyokat sebezni beléjük.
  • A méreg elem a tűzhöz hasonlóan egy ideig folyamatosan sebzi az ellenfelet, csak a tűzhöz képest ebben az esetben sokkal nagyobb mértékben.
  • A bénulás elem nevéhez hűen lebénítja az ellenfelet egy ideig, így azt teszünk vele, amit akarunk.

Természetesen ezek az elemek ugyanígy hatnak Williamre is, szóval ezért is jó ha tudjuk, mire számíthatunk tőlük.

Ezekhez a hatásokhoz főleg az amulettek juttatnak, amik bizonyos elemi hatásokkal ruházzák fel a nálunk levő fegyvert. A Fire Amulet például tűz sebzéssel látja el a fegyvert.

Ha okosan játszunk, összedobhatunk olyan kombinációkat, amikkel elég jól legyengíthetjük az ellenséget. Az ezekkel való kísérletezgetés is éppúgy részét képezi a játéknak, mint a kaszabolással történő haladás.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük