Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!
Steam Deck

Decemberben érkezik a Steam Deck

A Valve bejelentette, hogy a játékra kihegyezett kézikészüléke, a Steam Deck már előjegyezhető, és decemberben kezdik el kiszállítani.

Steam Deck

A Steam Deck a Valve új, játékosoknak készült kézikészüléke, melyet az AMD egyedi “Zen2 + RDNA2″ megoldása hajt. Az ígéretek szerint a teljesítmény bőven elég ahhoz, hogy a gép futtassa a legújabb címeket is.

A készüléken hozzáférhetsz a teljes könyvátradhoz, csak úgy, mintha PC-n, vagy laptopon néznéd a Steamet.

A teljes értékű controlleren kívül a géppel kommunikálhatunk érintésvezérléssel és Gyro irányítással is.

A gépet dockolhatjuk is – így azt ráköthetjük külső kijelzőkre is. Csatlakoztathatunk még hozzá hálózati kébelt, USB eszközöket és nyilván az áramellátást is. A géphez tartozó hivatalos dockról még nem sokat tudni, de az biztos, hogy nem lesz a csomag tartalma – külön vásárolható majd meg.

A Steam Deck három változatban lesz elérhető: 64GB eMMC, 256GB NVMe SSD (gyorsabb), vagy 512GB NVMe SSD (még gyorsabb). Amennyiben több helyre lenne szükség, akkor sem kell kétségbe esni, mert a beépített tárhelyen kívül microSD kártyával is bővíthetjük.

Szemünket a készülék 7”-os, érintésvezérelhető kijelző foglalja majd le, míg a hangokat Hi-Fi minőségben hallhatjuk a beépített hangszórókon keresztül. Kapunk még Bluetooth csatlakozást is és egy 40W-os akkumulátort. Kevesebb erőforrást igénylő játékokhoz, vagy böngészéshez ez az akkumulátor nagyjából 7-8 óra üzemidőre képes.

A leggyengébb változat ára 150.000,- Ft, míg a legcombosabbé 250.000,- Ft összegnek megfelelő euróért vásárolható majd meg.