nintendo switch

Felhő mentésekkel és online tárolt NES játékokkal jön szeptemberben a Nintendo Switch Online

A Nintendo még áprilisban tett ígéretet, hogy ebben a hónapban megosztja a Nintendo Switch Onlinenal kapcsolatos első infókat.

nintendo switch

A Nintendo Switch Online weboldalát az éjjel frissítették néhány új információval. Az egyik megerősített hír, hogy a játékosok képesek lesznek majd online, felhőben tárolni a mentéseiket. Ennél pontosabbat még nem tudni, de a szolgáltatás indulásakor bővebben is mesél majd erről a cég. A felhasználók ezen kívül hozzáférést kapnak 20 klasszikus NES játékhoz, melyek mindegyike játszható online. Ezek között olyan nagyszerű játékokat találunk, mint a Balloon Fight, Ice Climber, Soccer, Tennis, Donkey Kong, Dr. Mario, Mario Bros., The Legend of Zelda, Super Mario Bros., és a Super Mario Bros. 3. A többiről később rántják le a leplet.

A Nintendo elmondása alapján folyamatosan bővül majd ezen játékok tárháza. A klasszikus NES játékok közben lehetőségünk lesz mikrofonos chatelésre is a Switch Online app-on keresztül. Az árazás egyelőre dollárban van megadva, de valószínűleg csak annyi történik majd, hogy eurót kap a vége, amit ha forintosítani szeretnénk, akkor a az előfizetések a következőképp alakulnak:

  • 1 hónapra ~1.200,- Ft ($3.99)
  • 3 hónapra ~2.500,- Ft ($7.99)
  • 12 hónapra  ~6.200,- Ft ($19.99)

Ezen kívül a Nintendo bevezet egy Családi Tagságot is, mely $34.99 összegért vehető igénybe egy évre. Ezzel a tagságot igénybe vevő személy 7 további fiókot hívhat meg, hogy csatlakozzon a családi csoportba, így számukra is elérhetővé válik a Nintendo Switch Online. Az előfizetés természetesen a fiókodhoz kötött, így bármelyik Nintendo készülékről elérhetőek lesznek a szolgáltatások, feltéve hogy azzal a fiókkal vagy bejelentkezve rajtuk, amelyiken az előfizetés él.

A családi megosztáshoz szükséges családi csoportot május 15-től lehet létrehozni, mely összesen nyolc fiók tárolására alkalmas majd.

A Nintendo Switch Online szeptemberben indul.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük