battle for azeroth

Egy év börtönre ítélték a Blizzard elleni támadás miatt a WoW játékost

A BBC jelentése szerint a román állampolgár, Calin Mateias a Blizzard ellen még 2010-ben elkövetett DDoS támadás miatt került bíróságra.

A fickót már 2004-ben is vád alá helyezték egy kaliforniai székhelyű számítástechnikai bolt meghackeléséért és kirablásáért.

A támadás oka amúgy a többi – raidek kitakarításának gyorsaságát célzó versenyben részt vevő – klán tagjainak megzavarása volt, de az is benne volt a pakliban, hogy a saját társai se kerülhessenek be bizonyos szerepkörökre a raidben, és hogy előnyhöz jusson a loot kiosztása során. A 38 éves férfinak nem csak emiatt kell fájjon a feje, ugyanis a támadás elhárítása által okozott többletmunka fedezésére Calinnak $29,987-t, vagyis csaknem 8 millió forintot kell megfizetnie a Blizzard részére.

A DDoS támadás, rendes nevén Distant Denial of Service egy számítógépes hálózaton keresztül elkövetett támadás, mely során a célpont hálózatot hatalmas mennyiségű kéréssel árasztja el a támadó, ezáltal téve azt használhatatlanná a többi felhasználó számára. Jelen esetben a World of Warcraft szerverek összeomlottak és így rengeteg fizető felhasználó nem tudott belépni a játékba.

Az ügyet amúgy az FBI kezelte.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük