tencent

Komoly vetélytársat kap a Steam

A Tencent nevű kínai mega cég új, frissített játékplatformmal áll elő.

tencent

A „WeGame” néven futó szolgáltatás nemzetközi felhasználókat is kiszolgál majd, ami miatt komoly vetélytársa lehet a Steamnek.

Lokalizált hír még nincs, de a fordítás szerint a Tencent oldalának egyik főképén az olvasható, hogy a WeGame ugyanazon a platformon „támogat majd kínai és nemzetközi felhasználókat is.” Ez azért jelentős hír, mivel a Tencent-es platformnak már így is kb. 200 millió felhasználója van, míg a Steamnél ez a szám nagyjából 125 millió.

Az ázsiai piac jelenlegi fogyasztói szokásait, illetve a nyugati felhasználók bevonzását figyelembe véve nagyon valószínű, hogy a WeGame egy hatalmas szolgáltatássá nőheti ki magát.

wegame

A Tencentnek amúgy olyan ütőkártyái vannak a kezében, amikről talán kevesen tudnak, de övék a Riot Games (League of Legends), és a Supercell (Clash of Clans is), csak hogy két elég nagy óriást említsek, de olyan területen is részesedése van, ami még meglepőbb lehet, például a Glu Mobile-ban, akik a Kim Kardasian: Hollywoodért felelősek. Kisebb részesedést birtokolnak továbbá az Epic Games-ben, és az Activision Blizzardban is.

Az egyik piacelemzéssel foglalkozó cég becslése szerint a Tencent birtokolja a teljes játékpiac 13%-át.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük