Outlast 2

Az Outlast 2 fejlesztői nem engednek az ausztrál cenzúrának

Amennyiben nem készül egy módosított, visszafogottabb verzió az Outlast 2-ből, úgy a játék nem lesz elérhető Ausztráliában.

Outlast 2

Az ausztrál osztályozási hatóság a játékot 1(a) címként bírálta el.

Az ilyen osztályozással ellátott játékok „szexualitást, droghasználatot, és függőséget, bűncselekményt, erőszakot, gyűlöletkeltést ábrázolnak, fejeznek ki, vagy más módon vannak ezekkel kapcsolatban, és olyan formában sértik a felnőtt társadalom által elfogadott moralitást, és erkölcsösséget, hogy az nem osztályozható be.”

Bár a játék demója is R18+ besorolást kapott, de a teljes játék úgy tűnik olyan mélységekbe nyúl, melyet a felügyeleti szerv már nem engedélyez.

[alert type=red]Alább a játékból kiragadott képek és monológok leírása található, így mindenki csak saját felelősségére olvassa:[/alert]

“Az egyik átvezető jelenetben egy női lény készíti fel Blake-t áldozatra. Ezt mondja, „Az igazi arcodat akarom látni. A magvad lángba borítja majd a világot.” Nem sokkal ezután, pszichoaktív port szórnak az arcába, mely során az kiáltja, „Ne! Ne!” majd egy erdei tisztáson találja magát.

„Látása homályos, és egy rituális orgiának kinéző cselekményt lát. Felesége, Lynn segítségért kiált, „Ez fáj! Óh, Istenem!,” miközben egy megemelt platformon levő láncokról lóg a tisztás elején. Szürke bőrű, vérrel és sebekkel borított emberszerű lények folytatnak vele szexuális aktust, mások imádkoznak, vagy kántálnak.

„Egy másik lény egy szikla fölé görnyed, miközben mások anális szexet folytatnak vele, egy másik pedig a medencecsontján ül, ahol ritmikusan mozgatja csípőjét, miközben szintén szexuális aktust folytatnak. 

„Miközben Blake azt kiáltja, „Ne nyúljatok hozzá!,” egy női lény, csupasz, szürke mellkassal fellöki a férfit, hátraszorítja kezeit, csípőjét pedig hevesen hozzádörgöli. Miközben Blake ellenkezik, kiáltván „Ne! Hagyd abba!” a lény a férfi középrészéhez szorítja arcát, majd felül, és megtörli száját.

„Bár a lény és Blake közti kapcsolat homályosan van megjelenítve, a szexuális környezet és a lény agresszív viselkedése nemi erőszakra enged következtetni. A szerv álláspontja, hogy a fent leírtak nemi erőszakot ábrázolnak, és mint olyan, még az R18+ kategóriába sem sorolható, így a játékot a felügyeleti szerv elutasítja.”

Az Outlast 2 fejlesztői beadhatnak egy módosított játékot, melyet a szerv újrabírál majd, de jelen állapotában az Outlast 2 nem jelenhet meg Ausztráliában.

Az Outlast 2 április 25-én jelenik meg PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokon.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük