Keiji Inafune új zombi játék projekten dolgozik

Keiji Inafune bejelentette, hogy új zombis játékon dolgozik, melynek címe YAIBA. Mióta több mint egy éve elhagyta a Capcom produkciós vezetői pozícióját, a híres játéktervező, akinek nevéhez olyan franchise-ok köthetőek, mint a Mega Man, az Onimusha, a Resident Evil és a Dead Rising, sokféle projektben vett részt a közösségi játéktól a könyvekig. Az új programról egyelőre nincs sok információ, azon kívül, hogy a fejlesztést Inafune saját cége a Comcept végzi, de kaptunk egy rövid trailer-t, amit alább meg is nézhettek.

 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=-8u0bztDsic

 

A bejelentés mellé Inafune a következő üzenetet mellékelte:

 

[quote]

„Mióta elhagytam előző cégemet 2010 decemberében, azon gondolkodtam, hogyan tudnék eleget tenni az emberek elvárásainak független játékkészítőként. Mit várnak tőlem az emberek? Mit szeretnének tőlem látni? Másfél év telt el azóta, hogy független lettem és volt szerencsém több projektet is bejelenteni közben. Három fogyasztói címet és három közösségit jelentettem be. Több szemináriumon, kerekasztal beszélgetésen, egyetemen és iskolákban tartottam beszédeket. Három könyvet jelentettem meg. Továbbra is különböző arénákban állítom magamat kihívások elé.

Aztán azt kérdeztem magamtól ‘Mindent megtettem?’ Úgy éreztem valami hiányzik, valami, amire leginkább számítanak tőlem.

Az emberek mindenhol azt kérdezik tőlem: ‘Dolgozol rajta?’, ‘Mikor jön?’ Az elvárások nyugaton még nagyobbnak látszanak.

Az elvárások egyértelműek. Egy új zombis játék felé irányulnak. Számtalan ilyen játék van már, de az emberek mégis egy új Inafune zombis játékot akarnak látni. Büszkeséggel tölt el és nagyon hálás vagyok, hogy az emberek zombi kedvelőként tartanak számon. Ezért választ kell adnom ezekre az elvárásokra.

Az új játékom koncepciója nem sokkal függetlenné válásom után született meg. Egyelőre nem akarok mindent felfedni, de remélem, élvezni fogjátok az új játékomat, ami tele van olyan dolgokkal, amit szeretek, zombikkal, nindzsákkal, robotokkal, és akcióval. A neve „YAIBA”. Remélem, izgultok. Én már nagyon.”

[/quote]

 

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük