Thronebreaker

Thronebreaker: The Witcher Tales – Minden infó

A CD Projekt Red mindig a minőségről volt híres, és bár a fejlesztésre jócskán hagynak maguknak időt, cserébe számtalan csodás órát, lebilincselő történeteket és ami nem kevésbé fontos, rendesen működő játékot szállítanak.

Nem csoda tehát, hogy amikor bejelentették a Thronebreaker: The Witcher Tales című játékot, a rajongók ismét valami nagyszabású RPG-re számítottak.

A Thronebreaker játékideje nagyjából 30 óra lesz, és több párbeszédet tartalmaz, mint ami a Hearts of Stone Witcher 3 DLC-ben volt. Ezen kívül vár még ránk 77 mellékküldetés, és 20 lehetséges befejezés.

A The Witcher 3 vezető küldetéstervezője, Mateusz Tomaszkiewicz igazgatja a játékot, hogy ne legyenek kétségek afelől, hogy a küldetések és a interakciók olyan szórakoztatóak lesznek, amennyire csak lehetséges.

Most összefoglaljuk, hogy végül is mi ez a Thronebreaker: The Witcher Tales azok számára, akiknek még nem tiszta néhány dolog.

Thronebreaker: The Witcher Tales megjelenési idő

A Thronebreaker október 23-án jelenik meg PC platformra, míg az Xbox One és PlayStation 4 játékosoknak december 4-ig várniuk kell.

Thronebreaker: The Witcher Tales előrendelés

A Thronebreaker már előrendelhető ide kattintva a GOG.com oldalról. Digitálisan előrendelhető továbbá Xbox One-ra, ám a PlayStation áruházban még nem bukkant fel a játék. Kifejezetten előrendelői extrákra nem lehet számítani, de azért van néhány bónusz:

  • Látványtervek, beleértve Lyria térképét
  • The Witcher “Fox Children” grafikus regény, melyet a Dark Horse készített
  • 2 GWENT: The Witcher Card Game Játékos ’Title’
  • 2 GWENT: The Witcher Card Game Játékos ’Avatar’
  • 5 premium hordó a, mely a GWENT: The Witcher Card Game-ben nyitható
  • Hivatalos Thronebreaker zenei anyag
  • 20 teljesen új kártya a GWENT: The Witcher Card Game-hez

Thronebreaker: The Witcher Tales játékmenet

A Thronebreaker történetében Meve Királynőt irányítjuk, aki pusztításokkal és bosszúkkal teli úton néz egy Nilfgaardi invázió elé.

Csak úgy, mint a The Witcher 3 esetében, a játékosokra ezúttal is sok felfedezni való vár, és több NPC-vel is kapcsolatba léphetnek. Szert tehetük társakra és barátokra is, katonáinkat pedig elveszthetjük a csaták során.

Thronebreaker war

A Thronebreaker a régi idők point and click kalandjátékainak mechanikáit követi, melyben a kurzor segítségével mozgathatjuk Meve-t. Döntéseinknek is nagy szerepe van a játékban, például a későbbiek tekintetében nem mindegy, hogy egy akadály elpusztításához nyersanyagokat, vagy emberi erőt használunk fel.

Hogy kapcsolódik ide a Gwent?

A Thronebreakerben nem a Witcher sorozatban megszokott, akrobatikus harci mozdulatokat vetjük majd be az ellenfelek legyőzéséhez. A Gwent egy úgynevezett Homecoming verzióján keresztül kell majd a harcokat lebonyolítanunk. Aki sem a Gwenttel, sem pedig a Witcher 3 nem játszott, annak sem kell majd elveszettnek éreznie magát, ugyanis a játékban egy elég mély és mindenre kiterjedő oktató mód kapott helyet.

Itt is előjönnek a döntéseink következményei, ugyanis ezek alapján gyarapíthatjuk is paklinkat, de el is veszthetünk lapokat.

Thronebreaker Gwent

Akik azt hiszik, hogy a Gwent ugyanaz, mint amit a The Witcherben megismert, az kellemesen fog csalódni, ugyanis a kártyajáték mára nagyon kinőtte magát. Az október végéig béta fázisban levő Gwentbe már nagyon sok új mechanika és stratégiailag fontos lehetőség került be.

Számos lap épül egymásra, és vannak olyan lapok is, amik körönként sebeznek, vagy lapot húznak, mások pedig egész soroknak adnak bónuszokat. A sorokra kiterjedő hatások negatívan, de pozitívan is befolyásolhatják a rajtuk levő lapokat.

Thronebreaker: The Witcher Tales párbeszédek

Ahogy már korábban írtuk, a Thronebreakerben több párbeszéd van, mint a Hearts of Stone DLC-ben, így hasonlóan mély és döntésekre buzdító lehetőségre számíthatunk. Az eldöntendő kérdésekre több opciót is felkínál majd a játék.

Thronebreaker párbeszéd

Nem hívhatnánk Witcher játéknak, ha döntéseinknek nem lennének beláthatatlan következményei, és ezek határozzák majd meg azt is, hogy melyik befejezést kapjuk.

Thronebreaker: The Witcher Tales helyszínek

A Thronebreakerben számos új helyet járhatunk be, úgy mint Lyria, Rivia, Aedirn, Mahakam és Angren. Azok számára, akik játszottak a korábbi Witcher játékokkal már ismerős lehetnek ezek a nevek.

Thronebreaker helyszínek

Az ígéretek szerint a játék nagyon erőteljesen merít a Witcher történelemből, és a játék folyamán jobban megismerhetjük majd a Witcher univerzumot.

Thronebreaker: The Witcher Tales bázisok és erőforrások

A táborunkban sok fontos döntést hozhatunk majd meg, ahol a sátrak fejleszthetők is lesznek.

A Királyi sátorban találjuk a fő küldetéseket és a térképet. Ennek fejlesztésével több terület válik majd elérhetővé. Itt tároljuk a térkép töredékeket és a kulcsokat is.

Thronebreaker bázis

A Műhely fejlesztésével jobb katonákhoz (így jobb kártyákhoz) juthatunk, amik megkönnyítik majd utazásainkat.

Utunk során sok nyersanyagot kell majd gyűjtenünk, hogy fejleszthessük a tábort. Ilyen az arany, a fa, vagy a katonák. Küldetések teljesítésével, kincses térképek követésével, vagy csak simán mászkálással hamar elég nyersanyagot halmozhatunk fel ahhoz, hogy előrébb jussunk.

Thronebreaker: The Witcher Tales morál

A CD Projekt Red úgynevezett morált vezetett be a Thronebreakerben, amely komoly befolyással bír a teljesítményünkre és a harcok kimenetelére. Ez ismét egy olyan újítás, mellyel közelebb próbálják hozni az RPG és a kártyajáték elemeket, és megerősíteni, hogy ez nem két különálló játék, hanem egy egységet alkotnak.

A szentélyek feltárása és mellékküldetések elvégzése növelik a morált, míg a társaink kívánalmainak semmibe vétele csökkentik azt. Ezek minden egység erejét egy ponttal növelik, vagy épp csökkentik, így a morálnak komoly hatása van a harcokban.

Egy harc után a morál visszaáll alapértékre, ezért folyamatosan figyelemmel kell kísérni ezt a játékmechanikát is.

Thronebreaker: The Witcher Tales társak

A paklinkat képező katonák mellett lesznek olyan társaink is, akik arany szintű kártyát érnek. Velük a harctéren kívül is találkozhatunk a sátrakban. Nem árt beszédbe elegyedni velük, ugyanis a párbeszéd opciók új küldetéseket oldhatnak fel.

Sok olyan karakter lesz a játékban, akikkel a játékokban még nem találkozhattunk, azonban a könyvekből már ismerősek lehetnek. Ilyen karakter rögtön főhősünk, Meve is. Azt nem tudjuk, hogy bele botolhatunk-e Geraltba, azonban ha igen, úgy készüljünk fel, hogy egy nagyon más Geralttal találkozunk majd, ugyanis a Thronebreaker az első Witcher játék előtt játszódik.

witcher3-cosplay

Amennyiben elárulunk egy karaktert, vagy egy küldetést nem fejezünk be, úgy ezek szintén kihatással vannak a játékra, és azt is befolyásolják, hogy a 20 befejezés közül melyiket kapjuk.

A Thronebreaker tehát október 23-tól játszható PC platformon, december 4-től pedig Xbox One és PlayStation 4 konzolokon.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük