street fighter guide

A Street Fighter anatómiája

A Capcom közzétette egy 20 éves útmutatót, melyet a mai napig használnak a Street Fighter karakterek létrehozásánál.

Toshiyuki Kamei, a Capcomtól a múlt hónapban megrendezésre került GDC-n mesélt arról, milyen irányból közelítették meg a Street Fighter 5 látványvilágát. A beszélgetés során említette meg a 20 éves dokumentumot, ami még abból az időből származik, amikor a Darkstalkers is született.

darkstalkers

A dokumentumot a legendás Capcom művész, Akira „Akiman” Yasuda szerkesztette, akinek az volt a célja, hogy megismertesse a többi Capcom művésszel a túlzásokkal operáló anatómiai megoldásokat. Ezt az útmutatót használták, hogy jól kinéző pixel-art megjelenést biztosítsanak.

A Capcom most ebből a dokumentumból osztott meg másolatokat a honlapjukon, melynek borítóján a Darkstalker sorozatból ismert Demitri látható.

„Magyarázatokat és szabályokat tartalmaz az izomzatra, és a karaktervázakra,” mesélte Kamei.

„Ha az izomzat ezen részeit eltúlozzuk, akkor az jól fog kinézni, vagy ha egy másikat keskenyebbre veszünk, akkor könnyebb azt a részt vizuálisan kommunikálni. Sokféle szabály született.

street fighter guide

„Bár ez az útmutató már 20 éves, a mai napig felhasználjuk a benne található információt, hogy mi fontos, és mi nem.

Kamei tovább magyarázta, hogyan használták fel ezeket az információkat a Street Fighter 5 karaktereknél.

„Mikor szemből nézed a karokat, a szabály az, hogy a felső karnak vékonyabbnak kell lennie, mint az alkarnak,” magyarázza. „Mikor azonban oldalról nézed ugyanazt a kart, az alkarnak keskenyebbnek, a felkarnak pedig szélesebbnek kell kinéznie.

street-fighter-guide-capcom

„Ezt a szabályt követve gyorsan leszűrhetők olyan információk, hogy hogyan nyújtja a karakter a karját, hogy egyenest üt-e, vagy felütést.”

realistic-street-fighter

A Capcom kísérletezett egy fotórealisztikus kinézetű Street Fighter 5-tel, melyben valósághű arányokkal dolgoztak, de ez megnehezítette a játékot, így maradtak az elnagyolt, túlzó stílusnál.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük