zelda-2d

8-bites pixeljátékként kezdte a Zelda: Breath of the Wild

A Zelda: Breath of the Wild prototípusa a NES időket idézi, és nem véletlenül

zelda-2d

A Breath of the Wild igazgatója, Hidemaro Fujibayashi mutatta be a játék prototípusát, ami az eredeti, 8-bites Zelda látványát hordozza, de már benne vannak a Breath of the Wild-ban ismerhető jegyek.

A prototípust azért hozták létre, hogy megalkothassák azt a koncepciót, amit a teljes játékban nagyon jól sikerült visszaadni, miszerint a „felhasználó saját maga döntheti el, merre halad, és mit csinál.” Kivághatsz fákat, felgyújthatod a rétet, stb. Ahhoz, hogy ezeket az ötleteket a képernyőre varázsolhassák, Fujibayashi, és Takuhiro Dohta, a játék technikai igazgatója létrehozott egy 8-bit(szerű) prototípust, ahol Link képes ezekre a dolgokra, de csak 2D-ben. A bemutatott videóban, a kis kék pixeles Link vághatott ki fát, és felhasználhatta ezt a fát ahhoz, hogy átkeljen a folyón, illetve a tábortűz lángjaival felgyújthatta az erdőt.

Fujibayashi elmondta, hogy a Breath of the Wilddal az volt a céljuk, hogy „megkötések nélkül adják vissza a Zelda játékok szellemét.”

„Amikor erre gondolok,” meséli, „azonnal az eredeti NES-es Zelda jut eszembe. Ezért a leggyorsabban úgy tudtam az ötleteket megvalósítani, ha a viszonylag egyszerű 2D stílust veszem alapul.”

A 2D-s megoldás tehát csak erre született, nincs benne semmi más, csak az ötletek megvalósítására szolgált, azonban ez volt a már megjelent csodálatos Breath of the Wild egyik alappillére.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük