Call of Duty: Black Ops 4 játékteszt

Minden Call of Duty: Black Ops 4 Blackout infó – játékmódok, zombik, trailerek

A héten érkezik a Call of Duty: Black Ops 4 PlayStation 4, Xbox One és PC platformokra, és ezzel együtt a Blackout játékmóddal, a sorozat történelmében először, a játékosok belevethetik magukat a Call of Duty battle royale élménybe is.

Megjelenéskor egyszerre 88 játékos küzdhet majd egymás ellen, de a Treyarch később szeretné növelni ezt a számot.

Visszatér a Zombies is, ami egyáltalán nem meglepő, viszont a Call of Duty: Black Ops 4 már nem kap egyjátékos kampány módot.

A PlayStation 4 játékosok a később megjelenő új tartalmakat 7 nappal korábban kapják majd meg, illetve a PC játékosok már korábban elkezdhetik letölteni a játékot.
A fizikai példányt választó játékosok kizárólag az első napos frissítés megjelenésekor kezdhetnek játszani, mely valószínűleg október 12-én éjfélkor esedékes.

Nézzük, mire számíthatunk a legendás shooter Blackout játékmódjától.

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout idő előtti letöltés

A PC játékosok már tölthetik a Blackout játékmódot, és a játékmódot már akkor el lehet kezdeni játszani PlayStation 4 és Xbox One konzolokon, amint az első napos frissítés letöltése/telepítése elérte a 30%-ot. Ez nagyjából 16-20GB méretet jelent.
A teljes játék amúgy nagyjából 50GB helyet foglal majd, de a PS4 konzolon 112GB szabad hely kell a telepítés megkezdése előtt. Ez a telepítési fájlokhoz kell, de utána ezeket a fájlokat törli a rendszer.

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout megjelenési idő

A Call of Duty: Black Ops 4 már tölthető a Battle.net kliensből, a teljes játék pedig október 12-én, reggel 6 órakor érhető el.

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout frame rate

A Blackout 120 fps-re lesz korlátozva PC-n, de a Treyarch ezt majd később 144 fps-re növeli, vagy akár teljesen el is távolítja az fps limitet. A konzoltulajok be kell érjék a 60 fps-sel. A Zombies és a Multiplayer játékmódok már a megjelenéstől kezdve korlátozás nélküli fps-sel érhetők el.

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout Zombies

Természetesen idén sem maradhat el a Zombies játékmód, ám a Black Ops 4-ben rögtön kétféle Zombie mód is lesz. Megjelenéskor a Zombies játékmód felsorakoztat egy csomó karaktert és ellenfelet, illetve a következő pályákon játszhatunk majd: Nine, Voyage of Despair, és a Blood of the Dead. A másik mód a Blackout-os Zombies.

A Blackoutban a zombik csak meghatározott helyeken tűnnek majd fel, mint az Asylum és a Lighthouse. A zombik fellelhetőségét egy fehér fény jelzi majd, ám ebben a játékmódban nem kell egy hatalmas hordára gondolni, inkább csak egy pár kószáló randaság lesz ott.

A játékosok loot reményében felvehetik velük a harcot, de ezzel nyílt célponttá is válsz az ellenséges játékosoknak.
A Blackoutban lesznek kihívások is, amiket teljesítve új karakterekhez juthatsz a Treyarch történelméből. Azt is feloldhatjuk, hogy mi magunk váljunk zombivá.

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout perkek

A Blackoutban 21 perk lesz, amik afféle felhasználható tárgyak formájában pihennek az inventorynkban. Nem lehet őket felhalmozni, azonban jó kis előnyökhöz juttatnak, és vannak egymást erősítő hatásúak is, szóval jól lehet majd őket kombózni. Egyszerre hat perk lehet rajtad aktív, és mindegyiknek egyedi időtartamuk van.

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout hol érdemes landolni

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout térkép

Mint minden battle royale játékban, nagy előnyhöz jut az, aki jó helyen landol. A helikopteren nem árt csekkolni a minimapet, ugyanis a rajta levő fehér csík a helikopter útvonalát ábrázolja, így eltervezheted, hova akarsz leugrani.

A következő helyek elég jó választásnak bizonyulnak:

  • Construction Site
  • Nuketown Island
  • Fracking Tower
  • Firing Range
  • Lighthouse
  • Asylum
  • Hydro Dam

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout játékmódok

A Blackoutban három fő játékmód lesz:

  • Solo – Egyedül harcolsz és próbálsz túlélni
  • Duo – Egy haveroddal próbálsz előnyhöz jutni
  • Squad – Négyes csapatot alkothattok.

A Blackoutnak lesz egy Close Quarters, azaz közelharc válfaja is, ahol szemtől szemben kell villantanod valamit, és csak SMG-ket, shotikat, marokfegyvereket és az öklödet használhatod. Ezen kívül ott van még a Fast Collapse esemény, ahol a kör majdnem kétszer olyan gyorsan szűkül, mint az átlagos módban.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük