nintendo switch hack

Az összes jelenleg forgalomban levő Nintendo Switch konzol örökre sebezhető marad

Feltörték a Nintendo Switch hardverét, a gyártó pedig semmit nem tehet ellene.

nintendo switch hack

Két hacker, fail0verflow és Kate Temik egy online teljes mértékben dokumentált eljárással, a Fusee Gelee hackkel sikeresen feltörték a Switch konzolt. A rendszeren házilag készített szoftvereket, és egy Linux teljes mértékben érintésvezérelt verzióját futtatták. A Digital Foundry jelentése alapján a sebezhetőséget lehetetlen javítani. A Nintendo egyetlen esélye, hogy átvizsgálja az Nvidia Tegra X1 proszesszort, és javítsa a boot ROM bugot.

Íme egy videó a Switchen futó Linuxról:

„Mindig elég nehéz eldönteni, hogy nyilvánossá teszünk-e egy sebezhetőséget,” meséli fail0verflow egy bejegyzésben.

„Korábbi konzolok sebezhetőségei kapcsán is mindig féltünk, hogy az emberek kalózkodásra használják majd az információt. Három hónappal ezelőtt kötöttünk egy megállapodást a Google-lel, mivel a Tegra chipeket elég sok Android készülék is használja. A megállapodás határideje lejárt, így most szeretnénk közzétenni, a Linuxot és a kernel fát is beleértve, hogy mindenki számára világossá váljon, nem kalózkodás céljából, hanem otthon készített szoftverek futtatása volt a célunk.”

A sebezhetőség részletei: „A Nintendo Switchben található Tegra X1 (másnéven Tegra210) SoC sebezhetőséget rejt magában, aminek kihasználásával áthidalható mindenféle signature ellenőrzés. A bug az RCM módban található, ami egy USB alapú visszaállítási lehetőség, ha esetleg elindíthatatlanná válik egy Tegra készülék.

„Mivel a bug a Boot ROM-ban található, hardveres változtatás nélkül lehetetlen javítani, ami azt jelenti, hogy minden jelenleg forgalomban levő Switch konzol sebezhető marad, örökre.

“A Nintendo a Boot ROM hibáit csak a gyártási fázis során képes javítani.”

Szóval most már csak idő kérdése, mire kalózszoftverek jelennek meg a Nintendo Switch konzolra.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük